Misija

Svako vrijeme nosi svoje izazove, posebno na području svetosti i morala. U današnje vrijeme ljude često zaslijepljuje blještavilo tehnologije, društvenih mreža, znanstvenih otkrića i napretka te propuštaju doživjeti unutrašnji mir i iskrenu sreću. Jedna poprilično opasna misao koja se uvukla u modernog čovjeka jest da napredak nužno znači zaboraviti na Boga i pobijediti “iluziju” vjere. Ta misao ljude nuka da svoj mir i sreću traže na drugim mjestima koja ih u konačnosti ostavljaju praznima i nesretnima. Mi kršćani stoga imamo zadaću biti sol zemlje i svjetlost svijeta (Mt 5, 13-16), pozivati ljude na obraćenje i pomagati im da upoznaju živog Isusa kojega smo i mi sami upoznali, zavoljeli i kojem smo predali cijeli svoj život.

To je dakako često vrlo zahtjevno. Ponekad nam se ono što čitamo u Bibliji čini daleko i nedostižno. Nekad se osjećamo umorno od svih borbi i želimo odustati, a nekad imamo toliko snage da pomažemo onima oko sebe nositi križ. Kršćanski život se sastoji od uspona i padova, ali gradimo kuću na sigurnoj stjeni koja unatoč svim kišama, bujicama i vjetrovima ne pada, nego ostaje stajati (Mt 7, 24-25).

Potaknut tim razmišljanjima, odlučio sam pokrenuti ovaj blog s jednom iskrenom željom da dijeleći na njemu moja vlastita iskustva i razmišljanja, pomogne onima koji ga čitaju i možda prolaze kroz iste stvari na njihovom putu i borbama, da bude svojevrsni svjetionik u bespućima interneta koji će pokazivati na put, istinu i život – Isusa Krista.

Fun fact: Gospodin se kroz Bibliju često oslovljava opisno kako bi se naglasila neka njegova karakteristika poput “Pastir dobri”, “princ mira”, “gospodin nad vojskama” itd. Kako se prezivam Orlić osobito me dotakla slika Boga Oca kao orla koji brine o svojim orlićima iz ponovljenog zakona (Pnz 32, 11) te sam smatrao prikladnim iskoristiti tu sliku za ime bloga.