O autoru

Rastimir Orlić

  • Za početak, sigurno se pitate odakle ovakvo ime? Kako sam rođen za vrijeme rata u Hrvatskoj, moj otac koji ga je uspio preživjeti za mene je imao samo jednu želju – da rastem u miru. Nije mu dugo trebalo da u jednoj knjizi staroslavenskih imena pronađe baš ovo. Porijeklom sam iz Valpova, svoje studentske dane te prve obiteljske i poslovne korake sam napravio u Osijeku, a trenutno s obitelji živim u Leipzigu.
  • Nakon što smo, prije 3 godine, Kristina i ja odlučili svoju ljubav okruniti brakom, Gospodin nas je blagoslovio s predivnom djevojčicom Ritom. One su moja najveća motivacija i snaga, a često puta su mi pokazatelj koliko još moram raditi na sebi i koliko trebam rasti u svetosti. Smatram da je obitelj najvažnija crkvena zajednica (“Obitelj je prvi i najvažniji put Crkve” sv. Ivan Pavao II.), bez koje nijedna druga ne može uspjeti. Zato nastojimo svoju obitelj izgrađivati vođeni Božjom Riječi kako bi mogli služiti jedni drugima i Crkvi.
  • Inače sam po struci magistar računarstva, radim kao Android developer, a uz tehnologiju, moja velika ljubav je glazba. Od rođenja sam vezan za glazbu, svirati klavir počeo sam još u osnovnoj školi. Uz klavir, ubrzo sam prešao na gitaru i pjevanje, a s obraćenjem dobio sam predivnu priliku da svoju ljubav prema glazbi usmjerim proslavljanju Boga. Uz tehnologiju i glazbu, u srednjoškolskim danima sam bio fasciniran pisanjem. Od tada je prošlo jako dugo vremena, a tu čežnju kao da sam zakopao u sebi. S ovim blogom se nadam imati priliku baš kao i s glazbom, usmjeriti ljubav prema pisanju prema onoj najvećoj ljubavi – Isusu.